Na de succesvolle reeks trainingen in 2018/2019 gaat ‘Samen ontdekken we talent’ verder! Door het delen van kennis en ervaringen tussen leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders via het platform ‘Samen ontdekken we talent!’ streven we naar een optimale ontwikkelomgeving voor het kind. Op school, op de kinderopvang/BSO én thuis.

In het komende jaar zal op deze site allerlei informatie verschijnen over de (brein)ontwikkeling van kinderen. Van artikel tot filmpje en van praktische opdracht tot een wetenschappelijk onderzoek. Voor iedereen is er iets te vinden! Door deze informatie met elkaar te delen, vergroten we de kennis over hoe kinderen leren. Zo kunnen we met elkaar bijdragen aan een goede ontwikkelomgeving voor kinderen. Een omgeving waarin ze hun talenten kunnen ontdekken en verder kunnen ontwikkelen. Waarin ze zelf aan de slag gaan, durven vragen, van elkaar leren en op onderzoek uitgaan.

Naast kennisdeling op deze website, zal ook jaarlijks een interessante spreker worden uitgenodigd die ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers meer kan vertellen over de (brein)ontwikkeling van kinderen. Verder zullen de oudertrainingen van professor Hanna Swaab van de Universiteit Leiden zeer waarschijnlijk ook een vervolg krijgen. Kortom, houd de site in de gaten voor het laatste nieuws!